OKULUMUZUN TARİHÇESİ

02/04/1993 Gün ve 21540 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlara ait açma, kapatma ve ad verme yönetmeliğinin (20/09/2002) gün ve 24882 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelikte değişen 8.maddesi gereğince HALİDE EDİP ADIVAR ANAOKULU adı verilmiştir.

Okulumuz; Ankara ili, Beypazarı ilçesi Gazipaşa Mahallesi, Milli Egemenlik Caddesi, Yeni Adliye Sarayı Yanı, No: 218 numarada bulunmakta olup; Milli Eiğitim Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet vermektedir. Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmıştır.

Okulumuz 15 Eylül 2003 tarihinde Eğitim-Öğretime başlamıştır. 2003 Eğitim-Öğretim yılında 2 öğretmen, 1 müdür vekili, 1 hizmetli ve 60 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuzda tam gün eğitimi verilmiştir.

Okulumuz kalorifer ile ısıtılmakta olup ilk yıllarda yakıt olarak fuel-oil kullanılmış, daha sonraki yıllarda katı yakıt kömür kullanımına başlanmıştır. 2021 yılında da doğalgaz kullanımına geçilmiştir.

Okulumuz; tek katlı, 4 sınıflı, 1 mutfak, 1 yemek salonu, 1 çok amaçlı salon, 3 idari odadan oluşmaktadır.

Okulumuz 26 Temmuz 2014 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Okulöncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre tam gün eğitimden yarım gün eğitime geçmiştir.

2014-2015 Eiğitim-Öğretim yılında 1 Müdür Yardımcısı ve 4 Öğretmen kadrosu açılmıştır. Yeni eğitim-öğretim yılına 2 İdareci, 8 Öğretmen, 120 Öğrenci, 1 Hizmetli, 1 Aşçı kadrosuyla başlanmıştır.

2016- 2017 Eğitim Öğretim Yılında okulumuzun dış cephe mantolaması yaptırıldı.Okulumuzun dış cephe ve idari birimleri boyatıldı.Okul girişinin,yemekhanemizin,mutfağımızın zemini parke yapıldı.Yemekhanemizin duvarları duvar kağıtlarıyla kaplandı.Tüm pençelerimiz pimapen olarak değiştirildi.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında idari odalarda bakım ve onarım yapıldı.

Şuanda 1Müdür,1Müdür Yardımcısı,7 öğretmen ve 135 öğrenci ile eğitim ve öğretime devam etmekteyiz.

Okulda düzenlenen sosyal ve kültürel faaliyetlerin öğrencinin okul yaşantısına olumlu katkısını bilen okulumuz, öğrencilerine yönelik etkinliklere önem vermektedir. Okulumuzda; tiyatro, drama, gezi ve sosyal-kültürel gibi faaliyetler düzenlenmektedir.

Okulumuz; psikomotor ve sosyal-duygusal alanda kendini doğru ifade edebilen, özgüveni yüksek, ilkokula ve sosyal hayata öğrenciler yetiştiren kaliteli bir kurumdur.