OKULUMUZDA ETWİNNİNG PROJESİ

Okulumuz müdür yardımcısı Aynur VARANOK, Minik Civcivler Sınıfı Öğretmeni M. Gül TAŞKIRAN ve Çilek Sınıfı Öğretmeni Y. Kaan ÇELİK'in yer aldığı "Tohumdan Ürüne" projesinde 11 ülke ve 50 farklı sınıf yer almakta.


Proje, dahilindeki öğrencilerin yaşadığı yörede yetişen birkaç tarım ürününü tanıması, seçtiği sebze ya da meyveyi tohumdan başlayarak mahsul alabilecek seviyeye getirebilene kadar bitkinin gelişim seyrini takip edebilmesi, bitkinin bakım ve sorumluluğunu üstlenebilmesi ve süreç içerisinde yaşadığı problemlere çözüm üretebilmesini amaçlanmaktadır. Aynı süreci yaşayan benzer ya da farklı bölgelerde, farklı iklim ve kültür koşullarında bulunan proje ortaklarının yaşadığı süreçlere tanıklık edip, süreç içerisindeki problem ve kazanımları paylaşarak tohumdan ürüne gerçekleşecek bu süreci işbirliği içinde deneyimlemesi hedeflenmekte.

Projede, Romanya, Yunanistan, Portekiz, Litvanya, Gürcistan, Ürdün, Sırbistan, Letonya, Polonya, İspanya ve ülkemizden toplam ellinin üzerinde sınıf yer almakta.

02-10-2023



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin

Etiketler :eTwinning,


  Beğen | 2  kişi beğendi